Ionuț Mișa, la șefia ANAF

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, l-a propus pentru conducerea Fiscului pe predecesorul său, Ionuţ Mişa.

Premierul Viorica Dăncilă a acceptat nominalizarea.

Conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în frunte cu Mirela Călugăreanu, ar fi fost schimbată din cauza rezultatelor foarte slabe privind colectarea la bugetul de stat.

După înlăturarea de la conducerea Ministerului Finanţelor, Ionuţ Mișa a condus Direcția ANAF care se ocupă de marii contribuabili ai României la buget.

În primele două luni ale anului, deficitul bugetar a ajuns la 5 miliarde și jumătate de lei, adică încasările au fost cu mult sub cheltuieli.

„Toate explicațiile şi argumentele pe acest subiect, Ionuț Mișa la ANAF, vor fi date. Vom discuta în momentul când o să apară o numire.Am făcut o propunere, mi-o asum.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat despre deficitul și inflația record, ministrul Eugen Teodorovici a precizat că, la finalul anului, finanțele țării vor sta mult mai bine ca acum.

„Este o creștere față ce am estimat, dar – pe întregul an, 2018 – va fi ceea ce am estimat, sau o mică depășire față de estimarea din 2017, pentru anul în curs”, a explicat el.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În anul 2005, Ionuț Mișa a fost numit şef al Administraţiei Finanţelor Publice Eforie iar în 2009 a fost numit şeful Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa.

În ANAF a fost şeful Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili în februarie 2013.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS