Confidenţialitate

Ion Caramitru a fost reales în funcţia de preşedinte al UNITER

Ion Caramitru este directorul Teatrului Naţional Bucureşti din 2005 şi a fost ministru al Culturii în perioada 1996 – 2000.

Deține funcția de președinte al Uniunii Teatrale din România încă din 1990, funcție în care a fost reînvestit săptămâna aceasta.

Adunarea Generală a UNITER a stabilit, de asemenea, prin vot, ca Aura Corbeanu să dețină funcția de vicepreşedinte executivî în perioada 2014 – 2018.

Aura Corbeanu este şi director executiv al Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

Noul Senat UNITER, votat şi ales pentru următorii patru ani, este format din: actorul Ion Caramitru, managerul cultural Aura Corbeanu, actorii Emil Boroghină, Virginea Mirea, Ilinca Tomoroveanu, Ana Ciontea, Ozana Oancea, Miklos Bacs, Eusebiu Ştefănescu, Adi Carauleanu (membru supleant), regizorii Gábor Tompa, Claudiu Goga, László Bocsárdi (membru supleant), scenografii Dragoş Buhagiar, Puiu Antemir, Ştefania Cenean (membru supleant) şi criticii de teatru Marina Constantinescu, Alice Georgescu şi Florica Ichim (membru supleant).

Uniunea Teatrală din România – UNITER – este o organizaţie profesională, apolitică, neguvernamentală şi nonprofit, constituită în februarie 1990, prin asocierea liberă a creatorilor din domeniul teatrului.

____________________________________________________

Născut în 1942, într-o familie de aromâni, Ion Caramitru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, când a şi debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în ‘Eminescu’, de Mircea Ştefănescu.

A fost actor şi regizor la Teatrul Bulandra, al cărui directorat l-a deţinut în perioada 1990 – 1993.

A debutat pe marele ecran în filmul ‘Comoara din Vadul Vechi’, de Victor Iliu, în 1963, iar ulterior a deţinut roluri principale în peste 40 de pelicule.

A interpretat peste 60 de roluri importante din dramaturgia românească şi universală, în ţară şi în străinătate.

Ion Caramitru a fost decorat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică desfăşurată de acesta.

_____________________________________________________