Iohannis: Românii strigă iar „Jos comunismul!”. Înseamnă că politicienii nu s-au desprins de trecut

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, preşedintele Klaus Iohannis atrage atenția la 28 de ani de la Revoluţie, că în 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”, iar azi se aude din nou acest strigăt.

Potrivit șefului statului, acesta este „semnalul dat politicienilor care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului”.

De asemenea şeful statului remarcă faptul că am aşteptat pea mult ca adevărul să iasă la iveală în legătură cu evenimentele din decembrie 1989.

„În 1989, românii au cerut în stradă „Jos comunismul!”. Astăzi se aude din nou acest strigăt. Este semnalul hotărât dat acelor politicieni care dovedesc în aceste zile că nu vor să se desprindă de metehnele trecutului. Apărarea idealurilor Revoluţiei Române înseamnă apărarea instituţiilor statului de drept, apărarea valorilor libertăţii şi democraţiei, precum şi respectul pentru cetăţean. Ei sunt eroii care au făcut posibil, prin sacrificiul şi curajul lor, miracolul eliberator care va rămâne pentru totdeauna în cărţile de istorie. Am aşteptat prea mult ca adevărul să iasă la iveală. Investigaţiile din Dosarul Revoluţiei trebuie finalizate, iar crimele şi abuzurile din decembrie 1989 pedepsite pentru ca victimelor să li se facă, în sfârşit, dreptate”, scrie preşedintele Klaus Iohannis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS