Confidenţialitate

Iohannis: PNL, într-o situație complicată după punerea sub acuzare a lui Vasile Blaga

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, despre situația în care se află acum PNL, după ce DNA Ploiești a anunțat că îl urmărește penal pe Vasile Blaga pentru trafic de influență. Șeful statului spune că liberalii se află într-o ”situaţia foarte complicată”, dar în același timp și-a exprimat speranța că PNL va găsit soluția de a transforma această criză într-o oportunitate.

“Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută şi prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi e demn de remarcat că în aceeaşi zi în care a fost inculpat Vasile Blaga s-a retras din conducerea partidului, atitudine politică corectă, dar din păcate nu în toate partidele româneşti asta este realitatea”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat apoi că liberalii ar putea profita de această criză și să se întărească.

”Sper ca PNL să găsească o soluţie care “să transforme această criză într-o oportunitate şi să se mişte suficient de repede şi de bine nu numai pentru a ieşi din această criză, ci şi pentru a ieşi întărit”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că, ieri, a vorbit cu Vasile Blaga la telefon, înainte ca acesta să meragă la DNA.

 

”Am vorbit la telefon înainte de a se duce la DNA Ploieşti. M-a sunat şi mi-a spus că va merge acolo”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că PNL trebuie să stabilească acum cine va fi persoana potrivită care să-i ia locul lui Vasile Blaga la șefia partidului.

 

DNA Ploiești a anunţat, miercuri, că a început urmărirea penală față de Vasile Blaga pentru trafic de influenţă. În acest dosar mai sunt urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Vasile Blaga ar fi primit de la omul de afaceri 700.000 de euro, iar Gheorghe Ștefan 25.000.000 de lei. Totul în schimbul unor contracte pe care Berdilă le-a avut cu statul. O parte din bani ar fi ajuns și la PDL.

În urma acestor acuzații, Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.