Confidenţialitate

Vasile Blaga nu va mai candida la alegerile parlamentare, după ancheta DNA

Vasile Blaga nu va mai candida la alegerile parlamentare, a anunțat PNL într-un comunicat.

În zilele următoare, conducerea partidului se va reuni pentru a stabili o strategie, după ce Vasile Blaga și-a dat demisia din funcția de copreședinte al PNL și din cea de șef de campanie la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

 

Decizia luată de Vasile Blaga, vine după ce procurorii DNA l-au pus sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență. 

Liderii liberali care provin din fostul PDL urmează să se întrunească într-o şedinţă în care să formuleze o propunere pentru postul de copreşedinte al PNL, rămas vacant în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Cele mai mari şanse le-ar avea Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu, spun surse citate de News.ro. Ambii sunt în prezent prim-vicepreşedinţi ai partidului.

În acest moment, se caută soluţiile juridice pentru a-l desemna pe noul copreşedinte, decizia urmând să fie luată în Biroul Politic Central care se va reuni sâmbătă. Alte două variante, dar cu şanse considerate mici de către sursele citate, sunt convocarea unui Congres extraordinar sau păstrarea unui singur preşedinte al partidului.

După demisia lui Vasile Blaga din funcția de copreședinte al PNL a reacționat și Alina Gorghiu.

PNL pierde un stâlp al construcţiei sale, prin demisia lui Vasile Blaga, spune Alina Gorghiu.

”Regret situaţia deloc confortabilă în care se află colegul şi prietenul nostru, domnul co-preşedinte Vasile Blaga, şi am totală încredere în prezumţia de nevinovăţie. Aşa cum am procedat în toate situaţiile, nu voi face niciun comentariu pe fond, despre dosare şi anchete, deoarece nu aceasta este menirea unui om politic şi a unui lider de partid”, a spus Alina Gorghiu.