Iohannis: Nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească

Preşedintele Klaus Iohannis  a declarat la începutul consultărilor de la Palatul Cotroceni că nu există motive de îngrijorare pentru economia românească şi pentru finanţele româneşti.

 

Klaus Iohannis a precizat că, din discuţiile preliminarii avute cu premierul, guvernatorul BNR și cu ceilalți lideri politici, “toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană”.

“Cred că situaţia foarte deosebită în care ne aflăm acum datorită rezultatului votului de la referendumul din Marea Britanie de ieşire din UE impune o întâlnire de acest tip în care ne armonizăm punctele de vedere, ne gândim la ce este de făcut. Din discuţiile preliminarii pe care le-am avut cu liderii politici, am înţeles că toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană, iar din discuţiile pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, cu domnul guvernator, am înţeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească şi pentru finanţele româneşti. Dar, dincolo de aceste poziţii foarte bune, este nevoie de o aprofundare a acestei chestiuni şi din acest motiv mi-am permis foarte din scurt să convoc această întâlnire”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis discută vineri, de la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Dacian Cioloş, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi cu liderii partidelor politice.

Șeful statului i-a invitat la consultări pe tema rezultatelor referendumului din Marii Britanii.

Din partea PSD participă preşedintele partidului, Liviu Dragnea, iar din partea liberalilor au venit la discuţii copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Acesta din urmă a ajuns la Cotroceni cu liderul UNPR Valeriu Steriu. Mai sunt prezenţi copreşedintele ALDE Daniel Constatin şi reprezentantul UDMR Csaba Asztalos.

La discuţii mai participă şi consilierii prezidenţiali Leonard Orban şi Cosmin Marinescu.

 

Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

51,9% dintre britanici au votat pentru ieşire, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS