Confidenţialitate

Iohannis: În jur de 300 de ventilatoare vor fi livrate săptămâna aceasta, pentru a extinde capacitatea ATI | VIDEO

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la finalul unei ședințe privind gestionarea pandemiei și campania de vaccinare, cu mai mulți oficial din Guvern.

Șeful statului a declarat că 300 de ventilatoare vor fi livrate în următoarele zile și, prin asta, se va extinde capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă din țară.

Totodată, a menționat că, în mai puțin de o săptămână, România va recepționa prima tranșă din 3 milioane de teste rapide comandate.

Principalele declarații:

“Este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei, chiar dacă am avut alegeri și atenția s-a mutat pe altceva. Secțiile ATI sunt sub o mare presiune și spitalele, în general. Trebuie să gestionăm corect până sarcina va fi preluată de un nou Guvern.

Sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile și prin asta se va extinde capacitatea ATI. În mai puțin de o săptămână, vine prima tranșă din 3 milioane de teste rapide comandate. Pentru sprijinul pacienților cu forme grave COVID-19, sunt în curs de instalare 500 de concentratoare de oxigen.

Rolul nostru, al celorlalți este să ne protejăm pe noi și pe ceilalți, pentru a permite personalului medical să se ocupe de pacienți. Voi rămâne în continuare conectat cu această zonă și avem pași importanți făcuți în pregătirea campaniei de vaccinare.”

Reamintim, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți, 8 decembrie, alte 7.439 de infecții cu coronavirus și 213 decese din cauza COVID-19. Este cel mai mare număr de decese din cauza coronavirusului, într-un interval de 24 de ore.