Iohannis, despre întâlnirea cu Trump: Îi voi reconfirma angajamentul României de a rămâne un aliat de încredere al SUA

Preşedintele Klaus Iohannis a venit cu precizări despre întâlnirea pe care o va avea săptămâna viitoare cu președintele american, Donald Trump.

Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că va discuta cu liderul de la Casa Albă despre Parteneriatul Strategic româno-american, dar și că îi va transmite lui Donald Trump angajamentul ferm al României că va rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite.

În mesajul său de pe pagina de Facebook, Klaus Iohannis a ataşat și o fotografie cu el și Donald Trump, făcută la reuniunea recentă a liderilor din ţările NATO.

”Voi avea, pe 9 iunie, la Casa Albă, o întrevedere oficială cu Preşedintele SUA, Donald J. Trump. Vom discuta despre aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre statele noastre, despre relaţia bilaterală şi reconfirmarea angajamentului ferm al României de a rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite”, a scris Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis se va afla în Statele Unite în perioada 4 – 9 iunie.

Președintele se va întâlni și cu românii din Statele Unite, dar și cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din SUA. Totodată va participa și la Forumul Global al American Jewish Committee, unde va primi distincţia „Light Unto the Nations”, cea mai înaltă distincţie a organizaţiei

”Programul vizitei mele la Washington include şi o întâlnire cu românii stabiliţi în SUA, un moment care, sunt convins, va fi special, ca de fiecare dată”, a mai scris Klaus Iohannis.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie a.c. o vizită în Statele Unite ale Americii.. Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie a.c”, anunţă un comunicat al Preşedinţiei, care precizează că întrevederea “va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS