Iohannis, despre excesul de zel al polițiștilor: Au fost și unele exagerări, dar sunt foarte puține cazuri | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în conferința de presă susținută marți, despre excesul de zel al unor oameni ai legii din ultima perioadă.

Zilele trecute, șeful Poliţiei Bolintin Vale a fost demis,  fiind filmat pe când lovea violent un bărbat încătuşat.

Totodată, în timpul stării de urgență, au fost situații în care polițiștii au dat amenzi, deși au fost sfătuiți ca, într-o primă fază, să emită doar avertismente cetățenilor.

„Forțele de ordine au fost prezente și au acționat foarte eficient. Este adevărat, cunoaștem cu toții, că au fost și unele exagerări. Persoanele respective sunt trase la răspundere, sunt sancționate, sunt eliberate din poziții de conducere, dar sunt foarte puține astfel de cazuri. Gândiți-vă că au fost zeci și zeci de polițiști și jandarmi, însoțiți de forțe ale Armatei, care au venit să-i sprijine, și care și-au făcut treaba foarte, foarte bine. Trebuie să recunoaștem și aceste lucruri. Poate, un pic, să fim chiar mândri de ei, că am reușit să ținem o astfel de epidemie și astfel de măsuri coercitive ieșite din comun sub control”, a declarat șeful statului.

„Nu a mai existat nicio situație în România post-decembristă când oamenii au trebuit să suporte atâtea măsuri coercitive. Marea majoritate au respectat aceste norme. Dar și cei care nu le-au respectat au fost trași imediat la răspundere și forțele noastre de ordine publică, trebuie să o spun, și-au făcut treaba foarte bine”, a adăugat acesta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Declarațiile președintelui Iohannis au fost dezbătute într-o Ediție Specială la Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS