Iohannis: Absorbția fondurilor UE, un criteriu de performanță pentru o guvernare, nu cine crește salariile

Președintele Klaus Iohannis atrage atenția Guvernului: un criteriu de performanță pentru o guvernare ar trebui să fie absorbția fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii și nu disputa pe cine crește mai repede salariile bugetarilor.

Șeful statului a precizat că e nevoie de salarii mai mari pentru angajații de la stat, dar majorările să se facă în ritmul creșterii economice.

Aflat la o întâlnire cu oamenii de afaceri, Klaus Iohannis a adăugat că prioritatea unui Guvern în prezent ar trebui să fie atragerea de bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii.

“Probabil că cel mai important pas pe care trebuie să îl facem este dezvoltarea infrastructurii. Niciun sector nu poate performa în lipsa infrastructurii, indiferent prin ce mijloace am încerca să îl susținem. Constat cu îngrijorare că guvernele trec, dar problemele infrastructurii rămân, în ciuda faptului că nu banii lipsesc, nici cei naționali, nici cei europeni. Poate ar fi relevant, de exemplu, ca un important criteriu de performanță al unei guvernări să fie tocmai absorbția fondurilor europene și implementarea proiectelor de investiții, nu neapărat disputa pentru cine crește mai repede salariile bugetarilor”, a spus Klaus Iohannis la evenimentul “Președintele României în dialog cu mediul de afaceri”, organizat la Camera de Comerț și Industrii a României.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS