Confidenţialitate

Iohannis retrimite Parlamentului legea ce sancționează comportamentele de tip bullying în școli

Președintele Klaus Iohannis a retrimis la Parlament legea care sancționează comportamentele de tip bullying.

Șeful statului consideră că legea votată de parlamentari nu asigură o definiție completă a acestei noțiuni, iar hărțuirea pe internet este exclusă din această definiție.

Președintele Klaus Iohannis susține că parlamentarii au redefinit fenomenul de bullying la care sunt supuși deoseori elevii ca fiind mai mult o formă de manifestare a violenței, verbale sau fizice, asupra unei persoane.  În opinia șefului statului, sunt ignorate aspecte ce țin de discriminare și excluderea socială, cum ar fi apartenența la rasă, naționalitate, etnie, religie, orientare sexuală sau categorie socială.

În plus, un fenomen din ce în ce mai răspândit între tineri este bullyingul cibernetic, adică hărțuirea anumitor persoane prin intermediul rețelelor de socializare.

Președintele a refuzat să promulge această lege și le amintește senatorilor și deputaților că din noiembrie, au intrat în vigoare modificările aduse legii educației în ceea ce privește compartamentele de tip bullying, iar o nouă schimbare legislativă într-un timp atât de scurt ar crea confuzie.

Legea actuală interzice comportamentele de tip violență psihologică sau bullying în instituțiile de învățământ.