Confidenţialitate

Iohannis a retrimis în Parlament legea care ar fi permis numirea unor persoane fără pregătire la conducerea Portului Constanța

Legea care ar fi permis numirea unor persoane fără pregătire la conducerea Portului Constanța a fost retrimisă de președintele Iohannis la Parlament. Modificările legislative au fost inițiate de PSD, dar au fost votate și cu sprijinul PNL. 

Un amendament adus Legii Porturilor a introdus noi criterii pentru numirea de administratori și directori la porturile controlate de statul român, miza reală fiind controlul asupra Portului Constanța, scrie G4media.

Modificarea inițiată de PSD prevede că membrii Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța nu mai trebuie să aibă niciun fel de pregătire economică și în domeniul maritim.

Până acum, cei 7 membri ai consiliului nu puteau să fie decât profesioniști din domeniul naval, cu studii economice, notează spotmedia.

Legea a trecut de Camera Deputaților cu sprijinul parlamentarilor PNL.

Președintele Iohannis solicită Parlamentului clarificarea noilor cerințe, precum și dezbaterea în ambele camere ale Legislativului.

Portul Constanța este considerat infrastructură strategică pentru România și este controlat de Ministerul Transporturilor și Administrația Locală.

Din cauza invaziei ruse din Ucraina, activitatea portului a crescut exponențial, existând perspective de dezvoltare și finanțare europeană.

Foto: Shutterstock

Citește și: Autoritățile din județele Constanța și Tulcea cer eliminarea taxei de pod peste Dunăre pentru locuitorii din Dobrogea | AUDIO