Confidenţialitate

Învățare prin joc: Ghiduri educaționale disponibile gratuit

Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională a lansat, vineri, o pagină dedicată resurselor Step by Step, oferite gratuit în cadrul programului Împreună online, puternici offline.

În premieră, profesioniștii și părinții au acces gratuit la ghidul Cresc responsabil, o generoasă resursă structurată în două părți – Drumul spre sănătate, cu temă umbrelă sănătatea, cu componente precum îngrijirea organismului și alimentația, sub diversele lor aspecte și Pași mici într-o lume mare, centrată pe comportamente și acțiuni de protejare a sănătății și securității personale. Fiecare din cele nouă capitole subliniază dimensiunile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte, matematică) ale învățării așa cum se regăsesc în activitățile de fiecare zi.

Centrul Step by Step le oferă părinților și două seturi de recomandări cu privire la dezvoltarea copiilor în mediul familial, în timpul pandemiei, pentru grupele de vârstă 12-36 luni și 3-6 ani.

În același timp, programul Împreună online, puternici offline aduce broșuri de jocuri și activități ce pot fi desfășurate acasă, transformând fiecare moment distractiv într-o experiență de învățare.

Pentru preșcolari, Centrul Step by Step a dezvoltat un set de povești audio care vin însoțite de sugestii pentru dialoguri și activități cu cei mici. Momentul de divertisment reprezentat de ascultarea unei scurte povești adaptate pentru cei mici, devine un moment de învățare, activitate și comunicare cu adulții.

Elevii mai mari și profesorii beneficiază de sugestii privind folosirea resurselor culturale și științifice disponibile pe Internet dar și de ghiduri pentru folosirea aplicațiilor necesare în perioada activităților de învățare online.

Centrul Step by Step a introdus în sistemul public din România, în 1994, alternativa educațională Step by  Step și este principalul promotor al principiilor educației timpurii de calitate. În prezent alternativa Step by Step se aplică în 38 de judeţe din România, în 180 de grădiniţe şi peste 150 de școli primare și gimnaziale.