Inundații la Spitalul Județean Arad: Pacienții așteaptă și două ore la UPU – VIDEO

După inundațiile de la Spitalul Județean Arad, pacienții așteaptă chiar și câte două ore ca să intre la Unitatea de Primiri Urgențe.

Afectată de ape a fost clădirea nouă de la urgențe. Consiliul Județean Arad anunță că ar putea da în judecată firma care a realizat lucrarea.

 

Pentru că toată secţia Unităţii de Primiri Urgenţe a fost comasată în spaţiile de dinaintea extinderii, timpii de aşteptare au crescut mult, între 60 și 120 de minute, spune directorul medical al Spitalului Judeţean Arad, medicul Ciprian George Pribac.

Medicul a precizat că au prioritate pacienții care au probleme grave de sănătate sau care au fost răniți în accidente rutiere.

Firma constructoare a venit şi a evaluat situaţia în clădirea nouă unde se află UPU, iar când se vor opri ploile va face reparaţiile, lucrarea fiind în garanţie.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad a fost modernizată şi extinsă, când la conducerea spitalului era o altă echipă.

Și la conducerea Consiliului Judeţean era o echipă în momentul contractării lucrării, în 2013, şi o altă echipă în momentul recepţiei, realizată în noiembrie 2015.

Potrivit unor informaţii, primele inflitraţii la UPU au apărut în urmă cu o săptămână, iar la furtuna de ieri situaţia s-a agravat.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Țolea, cel care era preşedinte interimar în momentul recepţiei lucrării, a declarat că în cazul în care nu se remediază problemele, autorităţile iau în calcul chiar să dea în judecată firma constructoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS