Confidenţialitate

Inundații la ARAD: Zeci de gospodării afectate

Mai multe gospodării dintr-ocomună din judeţul Arad au fost inundate cu apă şi mâl aduse de pe dealurile din zonă, după ce asupra localităţii s-a abătut o puternică furtună.

Este vorba despre comuna Ghioroc de lângă municipiul Arad şi localitatea Miniş au fost afectate de o puternică ploaie care a durat cca 30 minute. Suficient însă încât de pe delaurile cu viţă de vie din comună să curgă şuroaie de apă şi noroi care aveau chiar şi 15 cm înălţime.

Aluviunile au trecut peste drumul judeţean care traversează comuna, blocând circulţia după ce şe carosabil a rămas mâl de 10 cm înălţime.

Şuroaiele au ajuns apoi pe trotuare şi au intrat pe sub porţi în gospodăriile localnicilor. Sunt inundate curţi, grădini, garaje şi bucătării de vară.

Localnicii spun că pe lângă canitatea mare de apă căzută de la ploaie, de vină pentru situaţia creată ar fi şi unii viticultori din zonă, care ar fi schimbat terasamentele de pe delauri.

Atât localnicii, cât şi primăria comunei Ghioroc intervin cu lopeţi, mături şi utilaje pentru a curăţa mâlul ajuns în comună.

Cel puţin 20 de gospodării au fost afectate, arată o primă evaluare, dar autorităţile locale sunt pe teren şi analizează situaţia în continuare.