Confidenţialitate

Inundații în București. Pompierii intervin în peste 40 de locuri

O ploaie puternică a inundat miercuri după-amiază mai multe străzi din București.

Cele mai mari probleme sunt pe Calea Giulești, dar și pe străzile Petre Țuțea, Năvodari, Ioachim Gheorghe și Neajlovului, a declarat, pentru Europa FM, Daniel Vasile, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului bucureștean pentru Situații de Urgență.

De asemenea, la Gara de Nord a fost un scurtcircuit la unul dintre panourile electrice, însă circulația trenurilor nu este afectată.

”Sunt peste 45 de intervenții în desfășurare. O situație deosebită avem în Calea Giulești, unde ni s-a semnalat faptul că este o cantitate foarte mare de apă pe carosabil.”, spune Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 În întreaga țară, au fost inundate peste 2.600 de case, curți și subsoluri.

Peste 3.000 de pompieri și jandarmi ajută persoanele din cele aproape 40 de județe afectate, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miercuri dimineață, la Palatul Victoria, a avut loc o videoconferință cu prefecții din județele afectate de inundații.

Guvernul le solicită acestora să ceară bani pentru acoperirea pagubelor provocate de ploile torențiale din ultimele zile.

Vicepremierul Vasile Dâncu le-a spus prefecților că vor fi luate în calcul doar proiectele care conțin toate informațiile necesare