Întrebarea dimineţii: De cine sau de ce îţi este dor?

Astăzi România va sărbători pentru prima dată Ziua Internaţională a Dorului. Iniţiativa Zilei Internaţionale a Dorului aparţine Oraşului Minunilor, o mişcare socială iniţiată anul trecut de trupa Vunk.

Cornel Ilie: ”Deseori, spunem că ne e dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi sunăm. Deseori, spunem că ne e dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Plecând de la acest lucru şi de la faptul că spunem deseori că sărbătorim tot felul de zile care nu ne aparţin, precum Halloween-ul sau Valentine’s Day, am zis să propunem românilor Ziua Dorului, o zi în care să luăm atitudine în ceea ce priveşte acest sentiment”, a declarat pentru gândul Cornel Ilie. Astfel, pe 13 mai românii pot celebra Ziua Internaţională a Dorului.

Cornel a vorbit şi despre lucrurile şi oamenii de care îi este lui dor. ”Îmi e dor de mama care nu mai este printre noi. Îmi este dor de perioada liceului – pe care nu am trăit-o aşa cum aş fi trăit-o acum. Nu am făcut toate tâmpeniile pe care aş fi putut să le fac atunci. Îmi e dor să joc fotbal în parc – nu pe teren de fotbal, nu în altă parte, ci în parc, aşa cum făceam când eram mic şi jucam cu tata şi cu fratele meu în Parcul Herăstrău”, a mărturisit solistul trupei Vunk.

“Toţi cei care vor dori să sărbătorească Ziua Internaţională a Dorului şi să transmită un mesaj celor dragi vor putea folosi pe retelele de socializare hashtag-urile #ZiuaDorului şi #DorulMeu”, a mai spus Cornel Ilie.