Confidenţialitate

Intrarea în Maldive, interzisă israelienilor în contextul conflictului din Orientul Mijlociu

Guvernul din Maldive a interzis intrarea israelienilor în țară, în contextul războiului din Fâșia Gaza împotriva organizației teroriste Hamas. Biroul prezidențial al statului din Oceanul Indian a făcut anunțul într-un comunicat de presă.

Legile țării vor fi modificate, iar o comisie a executivului va fi înființată pentru a supraveghea demersul.

De asemenea, șeful statului a anunțat că declanșează o campanie de strângere de fonduri pentru palestinieni. În aceste condiții, Ministerul de Externe din Israel le-a recomandat cetățenilor să evite călătoriile în Maldive.

Președintele Mohamed Muizzu a „decis să impună o interdicție asupra pașapoartelor israeliene”, a declarat un purtător de cuvânt al biroului său, fără a da detalii despre momentul în care noua lege va intra în vigoare, scrie The Guardian.

„Pentru cetățenii israelieni care se află deja în țară, se recomandă să ia în considerare posibilitatea de a pleca, deoarece, dacă se vor afla în dificultate din orice motiv, ne va fi greu să îi ajutăm”, a precizat ministerul într-un comunicat, mai spune The Guardian.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Alegeri 2024 în Mexic: Candidata stângii la putere ar fi ieșit câștigătoare, potrivit primelor sondaje | AUDIO