Confidenţialitate

Intervenție a Poliției pentru a-i proteja pe cei care fac verificări la contoarele de apă, în Bistrița Năsăud

A fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a-i proteja pe angajații operatorului de apă care veniseră să verifice contoarele, în comuna Teciu din Bistrița Năsăud. Mai mult de jumătate din localnici sunt branșați ilegal, spune directorul companiei de apă.

În comuna Teciu din Bistrița Năsăud, rețeaua de apă a fost realizată din fonduri europene. 310 familii au încheiat contracte de apă cu operatorul regional.

Acestea au făcut plângeri că sunt contoare de apă montate la suprafață care riscă să înghețe în sezonul rece.

Când au mers pe teren să verifice situația, angajații furnizorului au fost primiți cu ostilitate, strigăte și amenințări de ceilalți membri ai comunității.

Peste 800 de familii sunt racordate ilegal la noua rețea de apă.

Angajații companiei de apă au fost scoși de polițiști în siguranță din localitate.

Directorul operatorului de apă a declarat pentru Agerpres că până acum nu a fost emisă nicio factură de apă pentru localnici, nici măcar pentru cei care au contracte, dar consumul de apă este echivalent cu cel din orașele Năsăud și Rodna la un loc, comunități care au peste 6000 de locuitori fiecare.

O firmă privată de pază va merge în comună pentru a lua contoarele de apă de pe domeniul public. Dacă și această acțiune va eșua, atunci comuna riscă să nu mai beneficieze deloc de apă.

Foto/ Pixabay