Internet de mare viteza in avion

Serviciile vor fi disponibile începând din septembrie

Cei care călătoresc cu avionul vor beneficia de internet de mare viteză în timpul zborului, fără întreruperi, chiar și deasupra oceanelor.

Serviciile vor fi disponibile începând din septembrie, datorită evoluției serviciilor prin satelit.

Conexiunile care asigură în prezent serviciile de internet în avion vor fi înlocuite cu semnale puternice, concentrate pe aeronave, transmise prin sateliți performanți – scrie Bloomberg.

Cererea de servicii de internet de mare viteză în timpul călătoriilor cu avionul este destul de mare, iar reprezentanții companiilor specializate promit, că odată cu scăderea costurilor, internetul broadband în avion va deveni gratuit.

Serviciul de internet de mare viteză va fi lansat în septembrie de un grup american – ViaSat, pentru început doar pentru pasagerii companiei JetBlue Airways. Ei vor introduce însă o taxă suplimentară pentru cei care doresc să acceseze și servicii video, prin internet.

În prezent, conexiunea la internet în timpul zborului e disponibilă pentru 40 la sută dintre zborurile operare de companii din Statele Unite și Canada. Dar numai 5 la sută dintre pasageri sunt dispuși să plătească în plus, pentru a accesa internetul în timpul călătoriilor. În plus, semnalul este de cele mai multe ori destul de slab, iar pasagerii nu sunt mulțumiți.