Interesele lui Sorin Ovidiu Vântu în Delta Dunării

Sorin Ovidiu Vântu are în Delta Dunării 3 baze turistice. Pe unele le-a cumpărat direct, pe altele – prin intermediari – au declarat surse pentru Europa FM .

E vorba de Complexul turistic Lebăda, din localitatea Crișan – complex care se întinde pe 1.500 de metri pătrați, Hotelul Sulina din localitatea cu același nume și așa numita Bază Roșu, din Caraorman – cu mai multe căsuțe și pontoane, complex care a aparținut fostului Birou de turism pentru tineret din comunism. În unele a investit, dar n-au funcționat niciodată în circuitul turistic.

Erau folosite pentru protocol. Jurnaliști cunoscuți și politicieni erau aduși acolo frecvent cu elicopterul – potrivit surselor Europa FM. Însă, toate proprietățile sunt închise de câțiva ani și puse sub sechestru, în dosare care privesc falimentul unor firme controlate de omul de afaceri.

Lui Sorin Ovidiu Vântu îi plăcea Delta Dunării. Pescuia sau făcea senzație cu șalupele sale Ranger, cu motoare puternice de peste 300 de cai putere. Deși …circulația pe canalele Deltei este reglementată și -în multe zone- nu ai voie decât cu bărci cu vâsle, pentru a nu speria păsările și peștii.

De fapt, omul de afaceri își dorea să fie un fel de stăpân al Deltei – spun sursele Europa FM. Aducerea lui Liviu Mihaiu ca guvernator l-ar fi ajutat pe Vântu prin măsura de interzicere a pescuitului la anumite specii de pești, ceea ce – mai degrabă – a încurajat braconajul.

Dar Vântu a fost fericit pentru că în plimbările sale cu șalupa se încurca deseori în de plasele de pescuit.

Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei între 2008 și 2009 a scris pe pagina sa de Facebook că nu a fost niciodată sunat de Sorin Ovidiu Vântu pentru a-i cere să ia anumite decizii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS