Întâlnire Ponta-Iohannis la Cotroceni. Șeful Guvernului, pe Twitter: Respect reciproc și colaborare

Întâlnirea dintre premierul Victor Ponta și președintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, pare să fi lămurit diferențele de opinie dintre cei doi pe tema migrației.

Într-o postare pe Twitter, șeful Guvernului a vorbit despre…. respect reciproc și colaborare.

Amintim, discuția dintre cei doi oficiali a avut loc în contextul în care nu s-au pus de acord cu privire la poziția României în legătură cu criza refugiaților.

 

Premierul a mers la Palatul Cotroceni la ora 15:30 – pentru a se întâlni cu președintele Klaus Iohannis.

Discuțiile au fost cerute de șeful statului, după schimbul dur de replici dintre cei doi.

Premierul a declarat că președintele merge la Bruxelles, cităm, ca „surda la horă” şi că vrea să schimbe cu orice preţ Guvernul.

Replica lui Klaus Iohannis: „Victor Ponta este tot mai belicos”, a spus şeful statului într-o conferință de presă.

Disputa a continuat pe Facebook – unde premierul a scris că președintele are des tendința de a-i trata pe adversarii politici, cităm din nou, ”ca stăpânul pe iobagi”.

După întâlnirea de la Palatul Cotroceni, șeful Guvernului a revenit pe Twitter cu un mesaj împăciuitor: Deschidere totală pentru dialog, respect reciproc și colaborare Guvern-Președinție pentru bunul mers al României”, a scris Victor Ponta.

Iar Administrația Prezidențială a trimis un scurt comunicat:  Pe agenda discuțiilor, purtate în cadru instituţional, s-au aflat situaţia gestionării fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, poziţia României faţă de această problemă şi stadiul actual al pregătirilor pentru preluarea refugiaţilor.

Totodată, s-a discutat despre întărirea cooperării dintre statele din regiune şi despre eficientizarea schimbului de informaţii între state, astfel încât acţiunile noastre să fie mai bine corelate. 

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au abordat şi alte probleme de actualitate. Prim-ministrul a prezentat, de asemenea, o serie de probleme curente legate de execuţia bugetară.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS