Confidenţialitate

Întâlnire George Maior – Claudiu Manda, la Parlament

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, se va întâlni vineri cu ambasadorul României în SUA, George Maior, pentru a stabili modul în care acesta va fi invitat oficial pentru o audiere în cadrul comisiei, în calitate de fost director al SRI, relatează Agerpres.

“Dorim să discutăm chestiunea aceasta procedurală, partea de invitaţie, partea formală. Nu e în ţară de fiecare dată, să poată să vină oricând. O să stabilim o zi, o să stabilim o oră”, a afirmat Claudiu Manda, joi, la Senat.

El a explicat că invitarea lui Maior la audiere va fi făcută în mod oficial.

Potrivit acestuia, sunt destul de multe lucruri la care s-a făcut referire în cadrul comisiei despre activitatea din perioada în care George Maior era directorul Serviciului Român de Informaţii.

Pe lângă ambasadorul George Maior, în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI urmează să fie audiaţi şi Florian Coldea, Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, ar urma să fie audiat și liderul PSD,  Liviu Dragnea, care a spus că doreşte să meargă la comisie pentru a face declaraţii despre ceea ce ştie în privinţa a ceea ce actuala putere numește ”statul paralel”.