Confidenţialitate

Institutul Naţional de Sănătate Publică: Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară

Prin intermediul unui comunicat, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) trage un semnal de alarmă cu privire la evoluția epidemiei de Covid-19.

”Având în vedere evoluția alarmantă a cazurilor de infecție cu Covid-19, Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției.

Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virsului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19.

• Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

• Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!

• Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

• Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

• Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul ficărui individ.

Recomandăm informarea din surse oficiale și adoptarea unui comportament responsabil”, transmite INSP.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, alte 1.030 infecții cu coronavirus, dintr-un total de 24.877 de teste. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 40.163 de cazuri de SARS-CoV-2.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Numărul deceselor a urcat la 2.101, cu 27 mai multe față de marți.