Confidenţialitate

Institutul „Elie Wiesel” invită arhitecții să se înscrie cu proiecte pentru amenajarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România va fi amenajat într-o clădire veche, pe Calea Victoriei, după ce, inițial, conducerea Muzeului Antipa a refuzat să cedeze o parte din spațiile sale în acest scop.

Arhitecții români și străini se pot înscrie în competiție până la data de 7 decembrie, iar câștigătorul va fi anunțat peste o săptămână.

Muzeul va fi amenajat pe Calea Victoriei, la numărul 128, în clădirea cunoscută ca Banloc-Goodrich, construită în anii ’40.

Este vorba despre o suprafață de aproximativ 8000 de metri, iar spațiile au nevoie de ample consolidări.

Muzeul ar putea primi zilnic peste 600 de vizitatori, potrivit caietului de sarcini publicat de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România va avea ca scop prezentarea și promovarea istoriei, culturii și tradițiilor comunităților evreiești din România, dar și protejarea memoriei victimelor Holocaustului și a non-discriminării.