Confidenţialitate

Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea Covid-19, anunță MApN

Institutul Cantacuzino participă la diagnosticarea Covid-19 și, începând de joi până luni, specialiștii de la această unitatea medicală au efectuat teste de diagnostic molecular pentru aproximativ o mie de probe recoltate de la persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, anunță MApN.

„În perioada 12 – 16 martie, la solicitarea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență adresată Ministerului Apărării Naționale, specialiștii Laboratorului infecții respiratorii virale din Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, au efectuat teste de diagnostic molecular pentru aproximativ o mie de probe recoltate de la persoane suspecte de infecție cu noul Coronavirus”, conform sursei citate.

Laboratorul Infecții Respiratorii Virale este acreditat de către Organizația Mondială a Sănătății încă din anul 1969 și este Centru Național de Referință pentru gripă în România, precizează MApN.

„Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” contribuie, alături de celelalte unități sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare a COVID-19 pe teritoriul României”, conchide sursa citată.