Confidenţialitate

Instituțiile publice din Bacău, “provocate” să doneze sânge

Provocarea sângelui! Este acțiunea inedită a Direcției de Sănătate Publică Bacău, care provoacă instituțiile publice din județ să doneze sânge.

Angajații Aerportului Internațional “George Enescu” sunt primii cărora le-a fost lansată provocarea, iar ei, la rândul lor, trebuie să nominalizeze o instituție să se alăture acestei campanii.

Mai mulți angajați ai Direcției de Sănătate Publică și ai Serviciului de Ambulanță Bacău au mers la centrul de transfuzii ca să doneze sînge.

Salariații celor două instituții din domeniul sanitar știu cel mai bine că sângele înseamnă viață și timp alături de cei dragi pentru oamenii bolnavi și pentru victimele accidentelor.

Știu însă la fel de bine și că e criză de donatori și, implicit, de sânge. Ei au încercat astfel să încurajeze donarea de sînge, un gest umanitar și generos de care depinde viața semenilor.

Dar pentru că o acțiune de acest gen e prea puțîn, angajaților DSP le-a venit o idee inedită: să lanseze provocarea sângelui.

Toate instituțiile publice și nu numai ele din județ sunt provocate să se alăture acestui demers.

DSP a aruncat mingea în terenul echipei Aeroportului Internațional “George Enescu” Bacău să doneze sânge pe parcursul lunii ianuarie. Iar echipa aeroportului are misiunea de a provoca la rândul ei o instituție să facă acest gest.

Reprezentanții DSP Bacău speră că în acest fel numărul donatorilor va crește, iar stocurile de sânge vor fi refăcute.