Instapaper, aplicația celor care citesc pe internet

Ne-am gândit să venim cu o recomandare utilă pentru cei care citesc multe articole pe internet. Aplicația din această săptămână se numește Instapaper și există pe piață de câțiva ani.

Pe scurt, Instapaper oferă un mod foarte simplu de a salva și stoca articolele publicate pe orice fel de site-uri, pentru a le citi mai tarziu. Articolele sunt salvate cu textul integral și toate imaginile, și n-au nevoie de o conexiune la internet pentru a fi citite ulterior.

instapaper-captura-din-aplicatie

Pe lângă faptul că pot fi citite în modul offline (adică inclusiv în metrou, avion, etc), articolele salvate în Instapaper sunt potrivite pentru a se încadra pe tot ecranul și sunt afișate într-o pagină curată.  Foarte interesant, aplicația permite utilizatorului să schimbe fundalul, fontul, distanța dintre rânduri și spațierea dintre cuvinte, și mai ales dimensiunea textului. Totul pentru ca textele afișate să fie perfecte pentru ochii fiecăruia dintre noi. E ca o revistă pe care utilizatorul o construiește după bunul plac.

În plus, cu ajutorul unei extensii a browser-ului, prin apăsarea unui simplu buton articolul deschis pe laptop sau desktop se salvează automat în Instapaper și este sincronizat atât cu telefonul mobil cât și cu tableta, după caz.

Mai mult, aplicația are și o funcție care se numește “Tilt-scrolling”, care-ți permite să miști textul atunci când citești, printr-o simplă înclinare a ecranului.

Unde mai pui că îți poți aranja articolele salvate în dosare sau le poți arhiva și poți pune highlight-uri pe anumite porțiuni din text.

Descarcă gratuit Instapaper

Este disponibilă gratuit în App Store, aici, și pe Google Play, aici.