Instanța a anulat sancțiunea dată medicului care i-a acordat primul ajutor lui Ioan Gyuri Pascu

Tribunalul București a anulat sancțiunea dată de Ambulanța București medicului care i-a acordat primul ajutor actorului Ioan Gyuri Pascu, decedat la sfârșitul lunii septembrie 2016.

Decizia nu este definitivă, iar Ambulanța București a anunțat deja că o va contesta.

Medicul Anca Dobre a fost sancționat cu 10% din salariu pe două luni pentru neregulile constatate în cazul acelei intervenții.

Managerul Serviciului de Ambulanţă, Alis Grasu, a declarat pentru news.ro că instanţa a invocat un viciu de procedură legat de modalitatea în care s-a decis sanționarea doctoriței Anca Dobre, prin urmare va contesta sentința.

Conducerea Ambulanței București a decis să-i oprească medicului 10% din salariu, timp de două luni, întrucât ar fi încălcat regulamentul: când a ajuns acasă la actorul Ioan Gyuri Pascu ar fi avut o singură trusă medicală, deși ar fi trebuit să aibă trei. În plus, doctorița nu ar fi luat acordul scris al pacientului în care să se arată că refuză transportul la spital, ci s-ar fi mulţumit cu acordul verbal al acestuia.

Ioan Gyuri Pascu a murit pe 26 septembrie, la vârsta de 55 de ani, în locuinţa fostei sale soţii, din Bucureşti. Fosta soție a sunat atunci de trei ori la ambulanță, după ce starea actorului s-a agravat. A fost însă prea târziu când a ajuns ultima salvare.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS