Confidenţialitate

Inspecția Judiciară verifică declarațiile controversate ale lui Sebastian Ghiță

Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii verifică declarațiile controversate făcute miercuri de Sebastian Ghiță, salvat ieri de Camera Deputaților de o eventuală arestare preventivă.

Deputatul i-a prezentat pe procurori drept persoane care au misiunea să îi „sperie” pe politicieni, prin arestări abuzive.

 

Este unul dintre motivele pentru care procurorul Luminiţa Palade, vicepreşedintă a Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară din cadrul CSM – pentru a stabili dacă astfel de afirmații aduc atingere independenţei procurorilor. Tot în discursul din Camera Deputaților, Sebastian Ghiță a spus că toți șefii de partide și mulți lideri politici sunt vizați în dosare penale.

Redăm mai jos comunicatul CSM:

”Astăzi, 31 martie 2016, doamna procuror Luminiţa Palade, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat Inspecţia Judiciarăîn vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către domnul deputat Sebastian Ghiţă a fost adusă atingere independenţei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi sistemului judiciar în ansamblul său.

Sesizarea vizează afirmaţiile făcute de domnul deputat în cadrul interviului difuzat în cadrul „Ştirilor” postului de televiziune „B1 TV” în data de 29 martie 2016 la orele 22.00, precum şi cele cuprinse în discursul susţinut în şedinţa Plenului Parlamentului României în data de 30 martie 2016.”