Confidenţialitate

Au început înscrierile la Premiile Superscrieri. Participanții sunt așteptați să se înscrie până pe 31 ianuarie

Organizatorii competiției Premiile Superscrieri, ediția a XIII-a, au dat startul înscrierilor la cele 9 categorii, care sunt deschise până pe 31 ianuarie. Pentru tema acestei ediții, membrii organizatori propun ca cei înscriși să vorbească în materialele lor „mai mult despre faptul că finanțarea jurnalismului este treaba noastră, a tuturor”.

„Superscrieri își propune să încurajeze în continuare și autorii care publică, în limba română, materiale de impact în Republica Moldova. Aceștia se pot înscrie la oricare categorie de concurs, mai puțin la categoria Presă locală. Trebuie doar să bifeze în formularul de înscriere mențiunea că materialul nu a fost publicat România”, au precizat organizatorii.

De asemenea, membrii juriului pot propune în competiție materiale valoroase care nu au fost înscrise de autori.

Nominalizările publice la premiile onorifice și la premiile speciale de susținere vor avea loc în februarie 2024, în timp ce Gala de Premiere va avea loc în luna mai.

Vlad Stoicescu este noul președinte al juriului, iar noi membri ai juriului vor fi anunțați curând.

Categoria Fotojurnalism devine FOTOGRAFIA ANULUI ÎN MEDIA (MASS/SOCIAL).

Ce sunt Premiile Superscrieri

Premiile Superscrieri sunt organizate de Fundația Friends For Friends începând din 2011. Prima ediție a fost „un concurs de jurnalism narativ și a devenit, în timp, un întreg ecosistem de proiecte care promoveză adevărul prin povestiri excepționale, realizate în principal de autori din presa de calitate din România”, potrivit site-ului Fundației.

Premiile Superscrieri sunt menite celor care se încăpățânează să documenteze subiectele pe care le consideră relevante, indiferent de numărul de click-uri probabile; celor care, pentru a înțelege cum stau lucrurile de fapt, se documentează tenace, până la ultima sursă; celor care scriu/filmează cu grijă, cu discernământ și cu talent – indiferent că e vorba despre oameni, despre evenimente, despre țara noastră în general.

Vezi toate cele 9 categorii ale competiției, precum și alte detalii despre înscrieri pe FFF.ro.

Sursa foto: Fundația Friends For Friends

Citește și: Copiii cu CES: Există o programă școlară specială pentru acești copii sau una normală, dar adaptată nevoilor lor? Sunt școlile speciale o soluție pentru ei? | VIDEO