Confidenţialitate

Înscrierile la grădiniță pentru următorul an școlar încep din 16 mai | AUDIO

Încep înscrierile la grădiniță din 16 mai. Atunci se dă startul pentru reînscrierea celor mici, care au fost la grădiniță și anul acesta. Iar din 30 mai se pot depune solicitările pentru cei care merg prima oară la grădiniță.

Părinţii pot transmite unităţii de învăţământ solicitările de înscriere prin fax, poştă electronică sau telefonic.

Se transmit datele părintelui și copilului înscris.

Reînscrierea copiilor la grădiniţă începe pe 16 mai, iar înscrierea celor „nou-veniţi” se va face începând din 30 mai, a anunțat Ministerul Educaţiei.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mică.

În situaţia în care într-o grădiniță numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate și alte crierii de departajare.

Vor avea prioritate cei care provin din centre de plasament, cei cu dizabilități, copiii care nu au unul dintre părinți și cei care au un frate sau o soră în aceeași unitate de învățământ.

Se repartizează la început copiii care îndeplinesc trei dintre criteriile menţionate, apoi copiii care îndeplinesc două dintre acestea şi, în final, copiii care îndeplinesc doar unul dintre criterii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock