Confidenţialitate

INS: Economia României a crescut cu 2,8% în primele trei luni ale acestui an

Economia românească a crescut cu 2,8% în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu trimestrul anterior, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică.

Într-un mesaj distribuit pe Facebook, premierul Florin Cîțu susține că România are cea mai rapidă revenire economică.

Potrivit estimărilorINS, PIB-ul României a crescut în primul trimestru din 2021 cu 2,8% față de trimestrul anterior, dar a scăzut totuși față de primul trimestru din 2020 cu 0,2%.

„Am luat cele mai bune măsuri și economia a răspuns pozitiv”, a scris marți dimineața pe Facebook Florin Cîțu.

„Am promis, am făcut. Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021. Felicitări, români! România are cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Am luat cele mai bune măsuri și economia a răspuns pozitiv. Acum pregătim toate măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă. În următorii ani, eu mă aștept la o creștere economică care să spulbere toate estimările făcute până acum și de care să beneficieze TOȚI romanii”, este mesajul postat de premier pe rețeaua de socializare.

Reamintim că în urmă cu mai puțin de o săptămână, Comisia Europeană a lansat previziunile de primăvară, potrivit cărora PIB-ul României va crește cu 5,1% în 2021.

Potrivit Comisiei Europene, consumul privat este de așteptat să-și revină pe măsură ce vaccinarea progresează și măsurile de distanțare sunt ridicate treptat.

Totuși, întârzierea în implementarea Programul de Redresare și Reziliență ar putea avea ca efect o recuperare mai redusă, avertizează raportul Comisiei.