Confidenţialitate

Innovation Labs 2016 și-a desemnat câștigătorii

Innovation Labs 2016, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, și-a desemnat câștigătorii, săptămâna aceasta, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României.

Serafim,  ENTy și TrusT sunt echipele care au convins juriul și publicul cu produsele lor, câștigând premiile „Best Business”, „Best Product” și respectiv „Best Pitch”.

La Demo Day au urcat pe scenă 31 de echipe dintre cele 49 care au fost selectate în programul de mentorat ca urmare a Hackathoanelor Innovation Labs din București, Cluj, Sibiu și Timișoara, din martie 2016.

La cele 4 Hackathoane s-au înscris peste 350 de tineri, echipele selectate au rămas să lucreze după amiaza și peste noapte la realizarea unui prototip viabil și persuasiv, prezentat în a doua zi a evenimentului. Cele mai convingătoare echipe au fost alese de juriu pentru a trece în a doua etapă a Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a prototipului inițial către un produs care să combine excelența tehnică și orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor.

Timp de aproape trei luni, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, specialiști în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la dezvoltarea și rafinarea produselor lor.

Premiul ”Best Business”, decernat de Mihai Tudor, Vice-președinte al Romanian American Foundation, a fost câștigat de echipa Serafim, ce susțin o agricultură de precizie prin monitorizarea stării culturilor.

InnovationLabs2016_Serafim_Best Business

Apelând la senzori, la drone și la soluții de ultimă oră de comunicație la distanță, Serafim culege și transmite date în timp real privind parametrii de aer și sol pe suprafețe întinse, elaborând și hărți aeriene ale suprafețelor agricole. Serafim permite fermierilor să reacționeze rapid la evoluțiile de pe teren, reducând costurile precum și consumul de pesticide.

Premiul “Best Product” a fost înmânat de către Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București, echipei ENTy.

InnovationLabs2016_ENTy_Best Product

Observând că echipamentul actual utilizat în consultațiile ORL pentru diagnoza problemelor de echilibru este foarte greoi și costisitor, ENTy propune un dispozitiv medical portabil de dimensiuni reduse, ieftin, care generează informații numerice ce susțin o diagnoză precisă și o urmărire a evoluției pacienților.

ENTy dezvoltă și un dispozitiv portabil pentru monitorizarea posturii și prevenirea problemelor coloanei vertebrale, pentru cei ce petrec mult timp la birou.

Echipa TRusT a câștigat premiul ”Best Pitch”, decernat de Ioana Petrescu.

InnovationLabs2016_Trust_Best Pitch

TRusT dezvoltă o platformă web prin care micii producători agricoli se pot asocia cooperativelor agricole din apropiere pentru a-și desface  produsele în hipermarketuri. Soluția propusă apelează la comunicarea prin SMS, pentru a fi ușor accesibilă tuturor agricultorilor interesați.