Înmormântarea Regelui Mihai. Trupul neînsuflețit – depus la Castelul Peleș și Palatul Regal din București

Regele Mihai s-a stins marți, 5 decembrie, la ora 13.00, ora României, la reședinta sa privată din Aubonne, Elveția. Avea 96 de ani, vârstă pe care a împlinit-o pe 25 octombrie.

Anunțul a fost făcut de Secretariatul Regal care precizează „La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Principesa Maria”. În această seară, la ora 19.00, Custodele Coroanei – Principesa Margareta –  va face o „declarație către țară”.  Iar mâine, miercuri, 6 decembrie, va fi făcut public – în detaliu – programul funeraliilor.

***

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş – iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului, la Palatul Regal aflat pe Calea Victoriei din București.

Ce se știe până acum: slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea la Curtea de Argeş, în noua Catedrala Arhiepiscopală şi Regală. La dorinţa Custodelui Coroanei, principesei Margareta, funeraliile vor respecta tradiţia înaintaşilor Majestăţii Sale Defuncte.

Începând de miercuri, cărţi de condoleanţe vor fi deschise simultan la Castelul Peleş, la Palatul Regal din București şi la Palatul Elisabeta – reședința oficială din capitală a familiei Regale. Cîrțile de condoleanțe vor fi deschise pentru public timp de 40 de zile.

Condoleanţe pot fi transmise online la adresa familiaregala.ro/mesaje/.

Toţi cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitaţi să o facă, începând de miercuri, la Palatul Regal de pe Calea Victoriei, în faţa intrării principale.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS