Informare meteo de precipitații mixte, ninsori la munte și intensificări ale vântului

Sfârșitul de săptămână vine cu precipitații mixte, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

Meteorologii au emis astăzi o informare în acest sens care intră în vigoare după miezul nopții și e valabilă până vineri dimineața.

În intervalul menţionat temporar vor cãdea precipitaţii sub formã de ploaie şi trecãtor lapoviţã şi ninsoare, joi dimineaţa, 4 februarie, mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, apoi şi în restul teritoriului. La munte vor predomina ninsorile şi în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali se va depune un strat nou de zãpadã. Izolat se vor acumula cantitãţi de precipitaţii care vor depãşi 15…20 l/mp.
Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificãri la munte, cu viteze de peste 60…70 km/h şi va viscoli sau va spulbera zãpada, iar în restul teritoriului vitezele vor fi mai reduse (în general sub 50…55 km/h).
Vremea se va rãci în toate regiunile, astfel încât vineri dimineaţa, 5 februarie, temperaturile vor deveni preponderent negative.

Notã: Pe parcursul zilei de miercuri, 3 februarie vor fi intensificãri ale vântului pe crestele montane, unde la rafalã se vor depãşi 80 km/h, iar zãpada depusã anterior va fi spulberatã.

Meteorologul Dinu Mărășoiu de la ANM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Meteorologii susțin că, începând de joi, temperaturile vor reveni la normal și nu vor mai fi atât de ridicate pentru această perioadă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS