Confidenţialitate

Informare meteo de ploi și vijelii în aproape toată țara până joi. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare metei de ploi abundente, vânt puternic și precipitații mixte.

Precipitațiile vor acoperi treptat aproape toată țara, anunță ANM.

Ploi şi vijelii vor fi din noaptea de luni spre marţi în jumătatea de sud a ţării, apoi se vor extinde, până joi dimineaţă, în aproape toată ţara.

Informarea este valabilă până joi, 13 octombrie, ora 10.00.

”În intervalul menţionat aria ploilor se va extinde treptat şi va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai însemnate cantitativ la început în jumãtatea sudicã a teritoriului, iar începând din a doua parte a zilei de marţi, 11 octombrie, mai ales în est, sud-est şi la munte. Cantitãţile de apã vor depãşi 25 l/mp şi local 40…50 l/mp, cu precãdere în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane”, anunță ANM.

La munte, marți, precipitațiile vor fi mixte, iar apoi va ninge. În Carpaţii Orientali se va depune strat nou de zăpadă.

”Pe parcursul zilei de marţi, la munte precipitaţiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, în special la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zãpadã. Vântul va avea intensificãri temporare, cu viteze de pânã la 55…65 km/h, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depãşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea”, a mai precizat ANM.

Meteorologii au mai precizat că ”în dimineaţa zilei de marţi, 11 octombrie, Administraţia Naţionalã de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj privind evoluţia şi intensitatea precipitaţiilor, cu deosebire din zona Moldovei şi a Carpaţilor Orientali şi Meridionali.”