Informare ANM: Vânt şi ninsori viscolite la munte, până de Crăciun

O avertizare meteo de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zona montană înaltă, respectiv precipitaţii mixte şi polei în restul regiunilor este în vigoare până în seara Ajunului de Crăciun, adică duminică noaptea, la ora 22.00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 23 decembrie, ora 2.00 – 24 decembrie, ora 22.00, temporar, vor fi precipitaţii în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Banat, precum şi pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, favorizând formarea poleiului.

Intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 60 km/h vor fi şi în zonele mai joase de relief, cu precădere din nord-estul şi sud-vestul ţării.

În zona montană, mai ales la altitudini mari, vor fi intervale de timp în care va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze ce vor depăşi 70 – 80 km/h, iar pe crestele cele mai înalte 90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

ANM anunță că, în zona montană înaltă, vântul va mai avea intensificări temporare şi pe parcursul zilei de Crăciun (luni, pe 25 decembrie), spulberând zăpada.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS