Confidenţialitate

Inflație record în Marea Britanie. Unele persoane cer la magazin să nu li se mai scaneze produsele după ce totalul ajunge la 30 de lire sterline | AUDIO

Inflație record pentru ultimii 40 de ani în Marea Britanie: 9,1%, anunță oficiul britanic de statistică. Alimentele în Regat s-au scumpit în medie cu aproape 8 procente. Asta i-a determinat pe mulți britanici să renunțe la a mai cumpăra anumite produse.

Rata anuală a inflaţiei din Marea Britanie a urcat în mai la 9,1% și este cel mai ridicat nivel începând din martie 1982.

Analiștii din Regat susțin că preţurile de consum în Marea Britanie au fost mai ridicate decât în Statele Unite, Franţa, Germania şi Italia.

Preţurile alimentelor şi băuturilor non-alcoolice au crescut 8,7% în luna mai, cel mai semnificativ avans din martie 2009.

Comportamentul consumatorilor s-a schimbat. Unele persoane cer la casă să nu li se mai scaneze produsele după ce totalul ajunge la 30 de lire sterline

Un nou comportament al clienților a ieșit în evidență în ultima perioadă, susțin proprietarii magazinelor alimentare, notează BBC.

Unii cumpărători le cer casierielor să nu mai scaneze articolele atunci când totalul la casă ajunge la 30 de lire sterline – este limita pe care și-au impus-o la cumpărături, suțin analiștii.

Săptămâna trecută, Banca Angliei avertiza că inflaţia va rămâne probabil peste 9% în următoarele luni, iar în octombrie ar putea depăşi 11%.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Noi măsuri anti-criză pregătite de Spania: TVA-ul pentru consumatorii de energie electrică scade la jumătate | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.