Confidenţialitate

Înființarea unei noi comisii de anchetă, în dezbaterea plenului Parlamentului

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc miercuri, de la ora 12.00, într-o şedinţă comună de plen.

Pe ordinea de zi se află și înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la votul din 21 iunie 2017 din Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, notează Agerpres.

Grupurile parlamentare ale PNL, USR şi PMP au solicitat marţi conducerii Parlamentului înfiinţarea unei comisii parlamentare speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de modalitatea de desfăşurare a votului din data de 21 iunie 2017, privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Comisia de anchetă urmează “să determine modalitatea prin care s-au exprimat un număr de 251 de voturi, deşi numărul deputaţilor şi senatorilor ce s-au exprimat prin vot a fost de 249, conform înregistrării video a şedinţei din data de 21 iunie 2017″, se arată în solicitarea opoziției.

Ar trebui găsite acele persoane care au introdus mai mult de un set de bile în urnele de vot, iar comisia este așteptată să formuleze propuneri de modificare a regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru ca situaţii similare să poată fi prevenite pe viitor.