Înfiinţarea Comisiei de anchetă privind activitatea SPP, pe ordinea de zi a Parlamentului

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc marţi în plen pentru un vot asupra hotărârii de înfiinţare a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţilor directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis convocarea pentru marţi, la ora 14.00, a plenului comun, pe ordinea de zi aflându-se înfiinţarea Comisiei de anchetă privind activitatea directorului SPP, notează Agerpres.

Potrivit proiectului de hotărâre, comisia va verifica modul şi criteriile în care au fost desemnaţi ofiţerii de protecţie a demnitarilor, va identifica numărul de mandate de supraveghere video-audio solicitate în baza Legii 191/1998, precum şi respectarea cadrului legal.

Comisia va fi formată din 15 membri: 7 – de la PSD, 3 – de la PNL şi câte unul de la USR, UDMR, ALDE, PMP, minorităţi.

Preşedintele comisiei va fi un reprezentant PSD, vicepreşedintele de la PNL, iar secretarul de la ALDE.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în repetate rânduri, că şeful SPP îşi folosea angajaţii pentru a culege informaţii, apoi mergea la Parchete sau la instanţe şi transmitea anumite mesaje.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS