Confidenţialitate

Industria dezvoltatorilor de jocuri video din România nu resimte criza COVID-19

Industria dezvoltatorilor de jocuri din România a trecut mai ușor peste provocările generate de criza COVID-19, planurile de dezvoltare ale unor firme nefiind anulate sau sistate și nu a fost nevoie ca angajații din industrie să fie trimiși în șomaj tehnic sau disponibilizați.

Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România – RGDA spune într-un comunicat că numeroase studiouri au continuat să angajeze, anunțând alte angajări pe diferite specializări în perioada următoare.

Sperăm ca tot mai mulți profesioniști să se îndrepte spre industria dezvoltatorilor de jocuri, fie că ne referim la programatori, designeri grafici, sound designeri, specialiști de marketing și comunicare sau business development, avocați, oameni de HR și alți specialiști și consultanți pe partea administrativă. Având în vedere schimbările de comportament social pe termen mediu și lung la nivel mondial pe care le impune criza actuală, suntem încrezători în ceea ce privește dezvoltarea continuă a domeniului jocurilor video la nivel global dar și în România”, a declarat Cătălin Butnariu, președinte RGDA.

Reprezentanții industriei de dezvoltare de jocuri video anticipează menținerea planurilor privind creșterea numărului de personal în anul 2020. Flexibilitatea angajaților și sistemul de Work from Home era încurajat și posibil în industrie anterior crizei pandemice, dar odată cu aceasta, procesul a fost accelerat, adaptarea fiind făcută foarte rapid, iar sistemul de WFH fiind în acest moment posibil pentru toți angajații din industrie.

Totodată, pe fondul creșterii de productivitate înregistrate în multe cazuri odată cu implementarea pe scară largă a sistemului de muncă de la domiciliu, foarte probabil această practică va fi continuată ca regulă generală și în perioda următoare.

România este una dintre cele mai importante țări la nivel european în domeniul dezvoltării de jocuri video, o industrie ce are o creștere globală accelerată de la an la an. În România, circa 100 de companii din domeniu au ajuns la o cifră de afaceri cumulată de peste 200 milioane de dolari, peste 6.000 de români lucrând în industrie la acest moment.