Confidenţialitate

Independență energetică, 8.500 lei economii anuale și o soluție la cheie cu panouri fotovoltaice | AUDIO

În era tehnologiei avansate și a creșterii preocupărilor legate de impactul asupra mediului, independența energetică a devenit o prioritate pentru mulți dintre noi. Ideea de a produce și utiliza energia electrică în mod independent, utilizând surse regenerabile precum energia solară, sau prin eficientizarea consumului de energie pentru a reduce dependența de surse externe, este tot mai atractivă și accesibilă.

Un sistem fotovoltaic poate fi o investiție bună pentru a deveni independent energetic și pentru a reduce costurilor cu energia electrică. Faci o alegere sustenabilă pentru mediu, generezi energie dintr-o sursă nelimitată și te bucuri de economii anuale, fără să-ți reduci confortul în vreun fel.

Un sistem fotovoltaic de 5 kW poate produce, în medie, 6.300 kWh/an, necesarul de consum pentru o locuință de până la 250 mp, asigurând astfel independența energetică  a beneficiarului si economii anuale de până la 8.500 lei.

Însă, pentru a obține această producție de energie, atunci când dorești să achiziționezi un sistem fotovoltaic este important să fii atent la următoarele detalii:

 • Puterea și eficiența panourilor solare: Verifică puterea nominală a panourilor solare și eficiența acestora. Asigură-te că panourile solare selectate sunt de înaltă calitate și au o eficiență ridicată pentru a obține randamentul maxim.
 • Calitatea și performanța invertorului: Invertorul convertește curentul continuu produs de panouri în curent alternativ utilizabil în gospodărie. Asigură-te că alegi un invertor de calitate, cu un randament ridicat și o durabilitate pe termen lung. Un invertor eficient va maximiza producția de energie și va asigura un sistem fotovoltaic performant.
 • Instalarea corectă a sistemului: Asigura-te că panourile solare sunt amplasate într-o zonă cu expunere maximă la soare, fără umbre și fără obstacole care să le blocheze. O orientare spre sud și un unghi de înclinare optim de 30 grade vor maximiza producția de energie.
 • Monitorizarea și mentenanța sistemului: Optează pentru un sistem fotovoltaic care oferă opțiuni de monitorizare a producției de energie și a performanței. Astfel, vei putea urmări în timp real câtă energie produce sistemul tău și poți interveni rapid în cazul unor probleme sau scăderi de performanță. Asigură-te că sistemul are și servicii de mentenanță și suport tehnic pentru a asigura funcționarea optimă pe termen lung.
 • Integrarea cu baterii de stocare: Dacă dorești să maximizezi utilizarea energiei solare, ia în considerare integrarea sistemului fotovoltaic cu baterii de stocare. Acestea permit acumularea excesului de energie produsă în timpul zilei și utilizarea acesteia în perioadele fără soare sau pe timp de noapte. Asigură-te că sistemul fotovoltaic este compatibil și poate fi conectat la baterii de stocare de înaltă calitate.

Pare complicat? Nu este deloc dacă alegi să colaborezi cu un instalator profesionist și de încredere, care știe să evalueze nevoile tale specifice, îți oferă consultanță în alegerea echipamentelor potrivite și are expertiza necesară pentru a instala sistemul fotovoltaic în mod corect.

E.ON Solar Home, soluția completă cu panouri fotovoltaice

Cei care doresc să-și producă singuri energia pot alege E.ON Solar Home, solutia completă cu panouri fotovoltaice de la E.ON. Comparativ cu oferta altor magazine sau furnizori, E.ON Solar Home include mai mult decât simpla furnizarea și instalarea echipamentului. Iată câteva dintre beneficiile acestei soluții:

 • Soluție la cheie:ON Solar Home vine cu o abordare completă. Experții tehnici autorizați E.ON se ocupă de toate etapele procesului, de la evaluare și elaborare de proiect, până la obținerea documentației necesare, instalare și mentenanță. Vizita expertului tehnic, măsurătorile și verificările sistemului și instalației electrice sunt incluse pe întreaga durată a contractului.
 • Flexibilitate în configurare: Panourile fotovoltaice oferite pot fi configurate în variante monofazate, trifazate și pot avea puteri instalate cuprinse între 3 kW și 50 kW. Acestea vin cu sistem de prindere, structură de montaj, cabluri și conectică, iar instalarea este posibilă pe diverse tipuri de acoperișuri.
 • Echipamente premium și fiabile:ON se concentrează pe siguranța clienților, oferind doar echipamente premium, moderne și fiabile. Pachetele includ invertoare hybrid Huawei, cu garanție de 10 ani, și panouri E.ON Aura, cu garanție de 15 ani.
 • Opțiuni de plata avantajoase: clienții E.ON pot alege să achite proiectul în rate lunare pe o perioadă de 1, 3 sau 5 ani, sau pot opta pentru o plată unică după instalare.
 • Disponibilitate extinsă: Soluția E.ON Solar Home este disponibilă în numeroase județe din România, precum Alba, Arad, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, București, Caras Severin, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș si Vaslui.
 • Baterii pentru stocarea energiei solare: ON oferă și o soluție de stocare a energiei prin baterii, destinată clienților rezidențiali prosumatori. Aceste baterii, cu o garanție de 10 ani, pot furniza energie atunci când producția panourilor solare este redusă sau inexistentă și pot prelua consumul de energie electrică al casei în cazul întreruperii alimentării din rețea.

Cei care doresc să achiziționeze un sistem fotovoltaic la cheie și să devină mici producători de energie, pot solicita o ofertă personalizată pe eon.ro. În plus, o astfel de soluție se poate achiziționa și prin Programul Casa Verde Fotovoltaice, ce oferă aplicanților 20.000 lei subvenție de la stat. E.ON a făcut toate demersurile necesare pentru a deveni instalator validat AFM și chiar pregătește o ofertă specială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.