Confidenţialitate

Încoronarea Împăratului Japoniei: Povestea de dragoste regală

Pe 22 octombrie, la Tokyo va avea loc un moment istoric: noul Împărat la Japoniei va fi întronat într-o ceremonie fastuoasă, la care vor lua parte şefi de stat şi de guverne.

Japonia este ultimul imperiu al lumii şi, pentru prima dată, noul împărat nu este înscăunat ca urmare a decesului predecesorului său, ci în urma unei abdicări.

Prima – în ultimii 200 de ani. De-altfel, până acum, Constituţia nici nu permitea abdicarea împăraţilor.

Europa FM va fi la ceremonia de la Tokyo.

Povestea de dragoste a noului împărat al Japoniei, Naruhito şi a soţiei lui, Masako

El – absolvent de Oxford, ea – de Harvad. El – a studiat transportul pe apă, specific pe Tamisa, ea, fluent în mai multe limbi străine – diplomaţia.

Prințul și-a cunoscut soția în 1986, după ce s-a întors de la Oxford.

După ce a curtat-o mai mulți ani, şi a cerut-o de 3 ori în căsătorie, în 1993, Masako a fost de acord să se căsătorească cu viitorul împărat al Japoniei.

Mai târziu, Masako avea să povestească reporterilor că a acceptat cererea în căsătorie după ce el i-a spus: “Poate că îţi este teamă şi eşti îngrijorată să te alături Casei Imperiale, dar eu te voi proteja întreaga mea viaţă.”

Curând, avea să se dovedească faptul că temerile tinerei aveau să fie îndreptăţite.

Viaţa de prinţesă nu a fost deloc uşoară şi – ani de zile – s-a chinuit cu depresia şi a dispărut din viaţa publică. Prinţul Naruhito spunea la acea vreme: “S-a extenuate complet, încercând să se adapteze la viaţa de la palat.

În 2014, Masako a participat la primul banchet oficial în 11 ani, iar un an mai târziu l-a însoțit pe soțul său într-o vizită oficială în Tonga.

Dar, în 2016, prințul a spus că încă mai are ”urcușuri și coborâșuri”.

Naruhito şi Masako au o fiică – Aiko, în vârstă de 17 ani.

Deplasare realizată cu sprijinul Eturia.

FOTO: Imperial Household Agency