Confidenţialitate

Europa FM pleacă în Japonia

Pe 22 octombrie, la Tokyo va avea loc un moment istoric: noul Împărat la Japoniei, Naruhito va fi întronat într-o ceremonie fastuoasă, la care vor lua parte şefi de stat şi de guverne. Japonia este ultimul imperiu al lumii şi, pentru prima dată, noul împărat nu este înscăunat ca urmare a decesului predecesorului său, ci în urma unei abdicări. Prima – în ultimii 200 de ani. De-altfel, până acum, Constituţia nici nu permitea abdicarea împăraţilor.

Europa FM va fi la ceremonia de la Tokyo, jurnalista Liliana Nicolae este unul dintre ziariștii români care vor participa evenimentul istoric.

Liliana face parte din redacția de Știri a Europa FM, din anul 2014. În 2015, a publicat prima sa carte de reportaj “Locuri, oameni, povești” (Editura Casa de Pariuri Literare). Lucrează în presă din 1990. A debutat la Giurgiu, în presa locală, iar din 1999 a fost redactor la BBC World Service, până în 2008, la închiderea secției în limba română de la București. A lucrat apoi la Radio România Actualități, unde a realizat documentare și reportaje radio. Din 2007, scrie reportaje pentru Dilema veche. A transmis din Irak, Kosovo şi Transnistria.
Reportajele sale au primit numeroase premii, printre care: Cel mai bun reportaj radio (acordat de Clubul Român de Presă, 2003), „Reporter European” (acordat de Parlamentul European, 2008 și 2013), Cel mai bun articol de presă scrisă (Agenţia RADOR, 2009), „Jurnalistul – actor social” (Uniunea Ziariştilor Profesionişti, 2010), precum şi nominalizări la Festivalul internaţional de documentare radio PRIX Europa (2010 și 2011).

Aici, pe site vom urmări transmisiunile Lilianei din Japonia, de la ceremonia oficială, dar și un jurnal de bord al călătoriei sale. Vom afla cum se descurcă Lili în Tokyo, cum i se pare gastronomia japoneză, dar și ce oameni a întâlnit în aventura sa. Drum bun, Lili, îți urmărim aici poveștile!

Deplasare realizată cu sprijinul Eturia.