Confidenţialitate

Incident la protestul COTAR: Protestatarii au aruncat cu ouă într-un TAXI cu clienţi

Jandarmeria Capitalei anunță că, la protestul COTAR din Piața Victoriei, au avut loc incidente în urma cărora trei bărbați au fost ridicați pentru sancțiuni.

Într-unul dintre incidente au fost implicați doi șoferi care au aruncat cu ouă într-un taxi ce transporta clienți, pentru că nu e la miting.

„Doi bărbați, care participau la protestul organizat în Piața Victoriei de către (Confederaţia Operatorilor şi Transportorilor Autorizaţi din România), au aruncat cu ouă în direcția unui taxi, cu clienți, ce tranzita zona, în semn de nemulțumire că nu participă și el la protest. Jandarmii, care asigurau măsurile de ordine publică la fața locului, i-au identificat pe cei doi și i-au condus la autospecială, în vederea luării măsurilor legale”, informează Jandarmeria Capitalei.

Cei doi au fost sancționați cu câte 500 de lei fiecare.

De asemenea, un alt incident a vizat un bărbat care a oprit mașina în dreptul protestatarilor din Piața Victoriei și le-a arătat semne obscene.

„Din rândul protestatarilor, un bărbat i-a adresat acestuia injurii, îndreptându-se în direcția autovehiculului”, mai arată reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

Și acesta a fost condus de jandarmi la mașină. Unul a primit avertisment, iar celălalt a fost amendat cu 500 de lei.

Transportatorii au protestat, miercuri, în Piața Victoriei din Capitslă, cu aproximativ 3.500 de mașini.

Membrii COTAR îşi continuă astfel protestul început din martie, cerând Guvernului să ia măsuri pentru interzicerea pirateriei şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile din România. În plus, anterior, membrii Confederației au protestat, în mai multe rânduri, pentru legiferarea companiilor de transport alternativ.