CONSTANȚA: Muftiul cultului musulman regretă un incident diplomatic | AUDIO

Adjunctul ambasadorului SUA la București, Abigail Rupp a fost coborâtă de pe scenă de consulul Turciei la Constanța, în momentul în care diplomatul american se pregătea să rostească un discurs despre libertatea religioasă.

În exclusivitate pentru Europa FM, organizatorul evenimentului, Muftiul cultului musulman din România îşi cere scuze.

Incidentul care a avut loc luni, s-a petrecut la un eveniment religios musulman, denumit „Săptămâna Nașterii Profetului Muhammed”.

La un moment dat, pe scenă a urcat pentru a-şi susţine discursul, adjunctul ambasadorului SUA la București, Abigail Rupp.

Însă, imediat, consulul Turciei la Constanța i-a spus că discursul domniei sale nu este în program.

Adjunctul ambasadorului SUA la București, Abigail Rupp, a mulţumit publicului din sală şi a părăsit scena.

În discursul pregătit, reprezentantul Guvernul American în România ar fi urmat să spună că “Statele Unite susțin cu tărie promovarea libertăţii religioase”, iar “comunitatea musulmană din România este un exemplu remarcabil în Europa de comunitate cu o istorie bogată şi în acelaşi timp, profund modernă şi integrată.”

Muftiul cultului musulman din România, Murat Iosuf, declară la Europa FM, că diplomatul american a fost invitat şi îmi cere scuze pentru incidentul diplomatic de luni:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Referitor la incident, Ambasada SUA la Bucureşti transmite că Statele Unite consideră că libertatea religioasă este un drept universal al omului și stă la baza protecţiei celorlalte drepturi inalienabile.

La rândul său, Consulatul Republicii Turcia la Constanța susţine pentru Mediafax, că reprezentantul american nu a fost invitat la evenimentul de luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS