Confidenţialitate

Închisoare cu suspendare pentru cei 7 agresori ai jandarmeriței de la protestul 10 august

Cei șapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 la închisoare cu suspendare pentru ultraj.

Pedepsele dispuse de instanță sunt cuprinse între 1 an și 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Doi dintre ei au fost condamnați și pentru uz de armă fără drept,după ce au furat arma jandarmeriței. Decizia nu este definitivă.

Femeia ce făcea parte din forţele de ordine ale Jandarmeriei a fost lovită de mai mulţi protestatari în 10 auguat 2018. Pre 20 august, după 10 zile, Poliția Capitalei a recuperat pistolul sustras în seara de 10 august de la femeia jandarm agresată.

„În urma activităților continue desfășurate de PTB și DGPMB, s-a reușit în urmă cu scurt timp recuperarea pistolului sustras în seara de 10 august de la jandarmul agresat”,  anunțau atunci reprezentanții Poliției Capitalei.

Agresorii au fost condamnați la plata a 10.000 de euro daune morale.

Convorbirile jandarmilor de la Mitingul Diaporei, desecretizate

La începutul lunii decembrie, convorbirile jandarmilor din timpul protestului Diasporei din 10 august 2018 au fost desecretizare, după ce ministrul de Interne, Marcel Vela a dat un ultimatum care a expirat vineri seara.

Sunt 250 de ore de convorbire, din care 248 au legătură cu misiunea.

Acestea au ajuns la procurori, fiind vorba de 250 de ore de convorbiri, din care aproximativ 248 au legătură cu misiunea.