Confidenţialitate

Au fost desecretizate convorbirile jandarmilor din timpul protestului Diasporei

Convorbirile jandarmilor din timpul protestului Diasporei din 10 august 2018 au fost desecretizare, după ce ministrul de Interne, Marcel Vela a dat un ultimatum care a expirat vineri seara.

Sunt 250 de ore de convorbire, din care 248 au legătură cu misiunea.

Luni ar urma să ajungă la procurori convorbirile jandarmilor din timpul protestului Diasporei, din 10 august 2018, fiind vorba de 250 de ore de convorbiri, din care aproximativ 248 au legătură cu misiunea.

„Au fost desecretizate convorbirile aseară (vineri seara – n.r.). Au fost în jur de 298 de ore de convorbiri, dintre care 250, aproximativ, aveau legătura cu misiunea. Din aceste convorbiri, doar două ore au legătură cu tactica, zona de dispunere a unor forţe şi protecţie a unor obiective din jurul zonei Piaţa Victoriei”, a precizat Ministrul de Interne, Marcel Vela, la Realitatea Plus.

„Înainte de a fi desecretizate au fost ascultate de comisii, conform legii. Fiecare minut a fost ascultat ca să se observe, să se decidă dacă sunt conţinute în acele convorbiri cuvinte, fraze care fac referire la alte (…) care sunt secrete de serviciu la alte instituţii”, a mai spus ministrul Marcel Vela.