Confidenţialitate

Începe vaccinarea anti-Coronavirus cu doza 3. Cui îi va fi administrată | AUDIO

Doza 3 va fi administrată tuturor celor care au încheiat schema de vaccinare în urmă cu mai mult de 6 luni, iar primele imunizări vor începe săptămâna viitoare, marți.

Comitetul Național de Vaccinare a decis să înceapă administrarea celei de-a treia doze de ser anticovid din cauza evoluției severe a pandemiei de coronavirus.

Imunizarea se va face doar cu ser pe bază de ARN Mesager, a transmites premierul Florin Cițu. Așadar, cei imunizați cu serul AstraZeneca vor primi la doza a treia unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna.

S-a luat decizia ca începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult 6 luni de la administrarea dozei a doua, oricare dintre vaccinurile Pfizer Biontech, Moderna Oxford, AstraZeneca, să înceapă doza a treia. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe baz[ de ARN Mesager, indiferent de schema inițială“, a anunțat Premierul Florin Cîțu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Insert citu

În ceea ce privește persoanele care s-au vaccinat cu serul Johnson and Johnson, care a fost administrat din data de 4 mai, deocamdată nu se impune administrarea unei doze suplimentare, au precizat reprezentanții Comitetului de Vaccinare.

Pentru imunizarea cu doza 3 se poate face o programare în platforma oficială, dar imunizarea se poate face și prin prezentarea directă în centrele de vaccinare.

Pentru persoanele din centrele rezidențiale, imobilizate la pat sau fără adăpost doza trei se va administra cu ajutorul echipelor mobile.

Autoritățile au mai transmis că cei care își vor face și doza 3 de vaccin vor primi o adeverință de vaccinare, unde va fi menționată imunizarea și cu această doză.

Foto Facebook/ RO Vaccinare